Nieuwsbrief

De afgelopen jaren heeft Productif bij verschillende klanten nieuwsbrief modules geimplementeerd. Op basis van deze ervaringen hebben we een standaard nieuwsbrief oplossing ontwikkeld die we kunnen inzetten om snel tot een klant-specifieke nieuwsbrief implementatie te komen. Deze nieuwsbrief oplossing biedt o.a. de volgende mogelijkheden:

Nieuwsbrief beheren met behulp van standaard sharepoint interfaces

Alle nieuwsbrief beheerfunctionaliteit is opgebouwd met behulp van standaard sharepoint onderdelen en interfaces. Een webredacteur hoeft daardoor niet een ander softwarepakket te leren om een nieuwsbrief te kunnen maken. Ook hoeft geen extra softwarepakket aangeschaft te worden.

Er is een aparte redactie omgeving voor het beheren van de nieuwsbrieven. Daarbinnen worden de nieuwsbriefgroepen (segmentatie) en de nieuwsbriefontvangers bijgehouden, als mede een verzameling van test e-mailadressen voor het versturen van proefversies.

 

Hergebruik van website content in de nieuwsbrieven

Speciale nieuwsbrief webparts zijn ontwikkeld om de content items uit bestaande Sharepoint lijsten te tonen in de nieuwbrief. De redacteur kan op deze manier informatie die is ingevoerd voor de website eenvoudig hergebruiken in de nieuwsbrief. Met name nieuwsberichten en artikelen worden gebruikt om (een deel van) de nieuwsbrief te vullen. Op deze manier wordt dezelfde informatie via meerdere kanalen onder de aandacht gebracht.

Ook is het eenvoudig om bestaande afbeeldingen uit SharePoint toe te voegen in de nieuwsbrief of links te leggen naar pagina's binnen de website.

 

Personaliseren nieuwsbrief op basis van profielkenmerken

Door de content te 'taggen' met kenmerken is het mogelijk om de inhoud van de nieuwsbrief geheel te personaliseren naar de interesses van de geregistreerde gebruikers. Elke gebruiker kan zijn eigen profiel samenstellen op basis van deze kenmerken. Indien de content kenmerken overeenkomen met de geselecteerde kenmerken in het profiel, zal het content item opgenomen worden in de nieuwsbrief. Op deze manier kan de gebruiker de inhoud van de nieuwsbrief volledig naar wens samenstellen.

De profielkenmerken kunnen worden ingesteld door de gebruiker zelf, maar desgewenst ook worden overgenomen uit een CRM applicatie. 

 

Preview nieuwsbrief en doelgroep, verstuur test versie naar test e-mail accounts

Nadat de nieuwsbrief is aangemaakt en de content is ingevoerd en/of wordt hergebruikt uit content lijsten, kan de 'look&feel' van de nieuwsbrief worden bekeken. Ook kan worden gecontroleerd welke personen de nieuwsbrief gaan ontvangen. Tot slot kan een test versie van de nieuwsbrief worden gestuurd naar meerdere test e-mailadressen.

 

Doelgroepen eenvoudig beheren in Sharepoint of CRM

Door nieuwsbrieven aan distributie- of doelgroepen te koppelen is het eenvoudig om voor verschillende doelgroepen nieuwsbrieven te maken. Deze doelgroepen worden in Sharepoint bijgehouden en zijn daardoor eenvoudig te beheren.

Daarnaast is het mogelijk om de doelgroepen te importeren vanuit bijvoorbeeld Microsoft CRM Dynamics. Op deze manier is het mogelijk om via een eenvoudige koppeling het beheer van de doelgroepen geheel in CRM te doen.

 

Nieuwsbrief ontvangers eenvoudig beheren in Sharepoint of CRM

De nieuwsbriefontvangers worden in Sharepoint bijgehouden en zijn eenvoudig te beheren. Anonieme nieuwsbrief ontvangers moeten zich eerst registeren (e-mail adres), anders is het onmogelijk om via de mail een nieuwsbrief toe te sturen. Naast anonieme gebruikers is het tevens mogelijk om klanten of leden uit bijv. Microsoft CRM Dynamics CRM of AX te importeren in de lijst met nieuwsbrief ontvangers.