CMS Light

Onder de naam CMS Light heeft Productif een aantal componenten ontwikkeld die gebruikt kunnen worden binnen de gratis Sharepoint versie (Windows Sharepoint Service 3.0 of Sharepoint Foundation 2010). De componenten verhogen het gebruikersgemak van de redactie.

Geavanceerde content editor

Productif beschikt over een geavanceerd content editor webpart, waarmee eenvoudig content kan worden toegevoegd op een pagina. Deze editor zorgt ervoor dat er CMS eigenschappen worden toegevoegd aan WSS 3.0 en/of Sharepoint Foundation. Dit maakt WSS en Sharepoint Foundation een kandidaat omgeving voor het opzetten van een internet oplossing.

Met de WORD-achtige editor is het mogelijk om naast de standaard tekst mogelijkheden ook afbeeldingen, links en tabellen toe te voegen zoals dat bij een goede content editor mogelijk is. Voor het toevoegen van links naar pagina's binnen de website of voor het toevoegen van links naar documenten wordt gebruik gemaakt van een "blader-op-server" functionaliteit zodat een link niet hoeft te worden ingetypt, maar simpel kan worden geselecteerd. Ook het toevoegen van afbeeldingen gebeurt met behulp van deze "blader-op-server" functie.

Dropdown menu en Linker menu generator

WSS en Sharepoint Foundation beschikken niet over hetzelfde navigatie mechanisme dat is ingebouwd in Sharepoint 2007 en Sharepoint 2010. Productif heeft een menu generator ontwikkeld om submenu's te kunnen tonen. Deze submenu's kunnen door de redactie eenvoudig worden beheerd (de volgorde kan worden aangepast, een een submenu item kan wel of niet worden getoond).

Doordat de submenu items worden beheerd in een special Sharepoint lijst, is het mogelijk om op basis van deze submenu lijst verschillende vormen van navigatie te tonen op de website.

Dropdown menu​
Linker menu​