Google

Vinden vinden vinden!

Mensen willen niet zoeken, mensen willen vinden! Tegelijkertijd willen klanten dat de informatie van hun websites wordt gevonden. Productif heeft verschillende componenten ontwikkeld die de vindbaarheid van een website aanzienlijk vergroten. Vanzelfsprekend zijn deze componenten afgestemd op de mogelijkheden die Google biedt en de manieren waarop Google zorgt dat een website wordt gevonden.

 

De Sitemap component vergroot de vindbaarheid van de website pagina's aanzienlijk

De sitemap component zorgt ervoor dat dynamisch de juiste sitemap (structuur plus de webpagina's binnen die structuur) van de website wordt aangeboden aan Google. Hierna weet Google hoe de structuur van de website eruit ziet en gebruikt die structuur om de actuele pagina's toe te voegen aan de index. De juiste pagina's in de index zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de vindbaarheid van de website. Het Google Webmaster tool geeft inzicht in de resultaten van het indexeren met een sitemap.

De ItemPage generator component, vereenvoudigt het bijhouden van de site en draagt bij aan de vindbaarheid

Het bewerken van items in Sharepoint lijsten is eenvoudiger (centraal en voor elke lijst dezelfde handelingen) dan het bewerken van Sharepoint pagina's. De ItemPage generator component zorgt ervoor dat voor elke repeterend content type (bijv. nieuws, artikelen, activiteiten, dossiers, etc.) de redactie slechts het item hoeft toe tevoegen aan de Sharepoint lijst en dat er daarna automatisch de juiste detail pagina van wordt gegenereerd. Updates en het verwijderen van items zorgt ervoor dat ook de gegenereerde pagina's en worden geupdate en/of verwijderd.

 

De belangrijkste voordelen van de ItemPage generator zijn:

1) Voor de redactie is het beheren van lijst items eenvoudiger dan het beheren van pagina's. De handelingen die uitgevoerd moeten worden zijn voor alle Sharepoint lijsten gelijk.
 
2) Alle items worden door middel van de gegenereerde pagina's met leesbare url's goed vindbaar in Google.

3) De titel wordt gebruikt om de pagina naam samen te stellen, waardoor de vindbaarheid wordt vergroot.

 

De Statistieken component levert informatie aan Google Analytics

Hoeveel gebruikers komen er op de website? Hoe lang surfen ze op de website? Welke pagina's worden het meest bezocht? Welke worden niet of weinig bezocht? etc. Antwoorden op deze vragen kunnen u helpen om optimalisaties op de website uit te voeren. De Statistieken component zorgt ervoor dat het gedrag van de gebruikers in Google Analytics wordt opgeslagen. In Google Analytics kunt u het gedrag analyseren. Google Analytics is een gratis product en na registratie kunt u er meteen mee werken. Binnen de Statistieken component is het mogelijk om onderscheid te maken tussen het gedrag van ingelogde (Extranet) gebruikers en anonieme (Internet) gebruikers.

 

Het opnemen van de Adwords component kan voor drukke websites interessant zijn

De Adwords component zorgt ervoor dat Google advertenties toont op de website, afgestemd op de content van de pagina. De Adwords component kan interessant zijn voor druk bezochte sites. Elke keer dat een bezoeker op een adwords link klikt, wordt een (klein) bedrag opgeteld bij het totaal. Er moet echter wel een minimum bedrag zijn verzameld, voordat Google overgaat tot daadwerkelijke betaling.