YouTube

​Youtube video's afspelen binnen de eigen website? Productif heeft een aantal video componenten (Video overzicht en player webparts en een Video beheer lijst) gemaakt, waarmee eenvoudig de YouTube video op de website kunnen worden getoond en beheerd.

 

Alleen een YouTube ID is nodig om de video op te nemen in de website

De YouTube module is zo gemaakt dat op uw site alleen de ID's van de YouTube video's nodig zijn om een video via uw site aan de gebruiker te tonen. Deze ID kunt u eenvoudig achterhalen door op YouTube the video af te spelen. Na "watch?v=" staat de ID van de Video, deze is uniek en wordt door de YouTube video module gebruikt om de juiste video te tonen op de website.

 

Geen opslag capaciteit en geen bandbreedte nodig, YouTube regelt het al!

Omdat alle YouTube filmpjes (gratis) op YouTube Servers worden opgeslagen is er geen enkele beperking aan de diskruimte die u moet reserveren. De filmpjes worden door de browser direct van de YouTube Server gehaald en daardoor heeft u ook geen extra bandbreedte nodig om toch video's aan te bieden aan uw gebruikers.

 

Nieuwe YouTube video's eerst eenvoudig registeren in een standaard Sharepoint lijst

Er is een Sharepoint lijst om de verschillende YouTube video´s te registeren en te voorzien van de nodige metadata. Het enige wat u nodig hebt is de YouTube video ID! In deze YouTube video beheer lijst worden allerlei kenmerken opgeslagen. Naast kenmerken van de video, kunnen aanvullende kenmerken worden toegevoegd die aangeven waar en in welke volgorde de video moet worden getoond op de website. Tot slot zijn er een aantal kenmerken die bij de video worden getoond (titel, datum, ...)

 

YouTube thumbnails in handige aanpasbare overzichten tonen op de website

YouTube video's die zijn geregisteerd kunnen in overzichten worden getoond op de website. Zowel binnen het webpart dat het overzicht laat zien als binnen de YouTube video beheer lijst kunnen kenmerken worden gebruikt om te bepalen welke video's in het overzicht moeten komen, in welke volgorde de YouTube video's worden getoond, welke informatie bij de YouTube video thumbnails wordt getoond (titel, datum, ..). Daarnaast wordt ook aangegeven hoeveel YouTube video thumbnails er naast elkaar en/of onder elkaar worden getoond.

 

Vanuit het video overzicht de video afspelen of direct afspelen op een aparte website pagina

Een YouTube video afspelen kan op twee manieren. Direct vanuit de YouTube video overzicht pagina een video aanklikken, of het YouTube video player webpart zo instellen dat het altijd een bepaalde YouTube video afspeelt. De YouTube video player toont een aantal kenmerken die in de YouTube video beheer lijst zijn ingevoerd bij de betreffende YouTube video. Dit zijn bijvoorbeeld de titel, een datum en indien gewenst een introtekst.