Weblog

Productif heeft voor webloggen een uitgebreide oplossing ontwikkeld. Binnen deze oplossing is het mogelijk om op een website meerdere webloggers te gelijk actief te hebben, reacties te geven op weblogitems en om een weblog te voorzien van een foto van de weblogger en introtekst over de weblogger (indien gewenst).

 

Meerdere webloggers definieeren

In een standaard Sharepoint lijst (weblogs) worden de verschillende webloggers en de locatie waar de blogitems moeten worden getoond opgeslagen. Hier kan ook de foto en de introtekst van de weblogger worden toegevoegd. 

Eenvoudig weblog items toevoegen vanuit centrale weblog lijst

Er is een central sharepoint lijst waar alle weblog items worden opgeslagen. Ieder weblog item wordt voorzien van de naam van de weblogger. De weblog module zorgt ervoor dat nadat een weblog item is toegevoegd aan de lijst, er automatisch een weblogitem pagina wordt aangemaakt. Deze pagina wordt opgeslagen in de locatie van de betreffende weblogger.

 

Reageren op weblog inclusief moderator functie

In onze weblog oplossing is het mogelijk om te reageren op weblogs. Per weblog kan worden ingesteld of er op kan worden gereageerd. De reacties kunnen eventueel door een moderator worden bekeken en weer worden verwijderd. De reacties worden in een aparte Sharepoint lijst  bijgehouden en kunnen eenvoudig worden beheerd door de redatie/moderator.

 

Presentatie weblog items en reacties

De weblog pagina toont het laatste weblog item en mogelijkheden om een reactie toe te voegen. Indien er al reacties zijn gegeven worden deze ook getoond op de weblog pagina. Aan de rechterkant worden de titels van de laatste weblog items als link getoond.