Formulieren

Voor elk digitaal formulier kunnen wij een mooi vormgegeven formulierpagina maken met velden en een stijlvolle verstuurbutton. Maar als u nu zelf de opzet van een formulier wil maken? Productif heeft een formulieren module waarmee de redactie zelf formulieren kan bouwen.

Sharepoint lijst voor het beheren van alle formulier definities

In de redactie omgeving worden alle formulieren in een centrale Sharepoint lijst aangemaakt en beheerd. De volgende functionaliteiten zijn toegevoegd aan deze centrale lijst.

  • toevoegen nieuw formulier
  • bewerken formulier
  • kopie maken van formulier
  • verwijderen van formulier

Het formulier kan helemaal naar wens worden opgebouwd

Nadat een nieuw formulier is aangemaakt kunnen de velden worden toegevoegd. Per veld kan aangegeven worden wat het type is (getal, datum, tekst, meerdere tekst, ...) en of het veld verplicht moet worden ingevuld. Daarna kan men de volgorde, waarin de velden moeten worden getoond, in stellen. Voor elk veld kan ook een label worden ingesteld (titel van het veld dat aan de gebruiker wordt getoond). 

Distributie kenmerken zorgen voor flexibiliteit

Van te voren kan optioneel worden aangegeven naar welke e-mail adressen het ingevulde formulier moet worden verstuurd. Het ingevulde formulier wordt als inzending bij het formulier zelf opgeslagen. Naast het e-mail adres kan het onderwerp van de e-mail en een bedankttekst worden ingegeven. Deze bedankttekst wordt getoond aan de invuller van het formulier en het onderwerp wordt gebruikt voor het onderwerp veld van de te versturen e-mail. Per formulier kunnen meerdere e-mail adressen worden opgegeven. 

Preview en Formulier webpart tonen het formulier op de website

Nadat het formulier is samengesteld, voorzien van de juiste velden en distributie kenmerken, is het mogelijk om via de "Preview" button het formulier te tonen. De look & feel van de website wordt dan toegepast en men ziet direct hoe het formulier aan de gebruiker wordt getoond. 

Het formulier kan op de website worden toegevoegd middels een Formulier webpart. In dit webpart kan het gewenste formulier worden geselecteerd en kunnen een aantal formulier specifieke eigenschappen worden ingesteld.