Web selfservice

Met web selfservice wordt aan een doelgroep toegang tot informatie en functionaliteit geboden via het internet of een intranet. De gebruiker kan "zich zelf bedienen", zonder dat hier iemand van het bedrijf of de organisatie dat de online diensten aanbiedt bij nodig is. En dit op ieder gewenst moment ("24x7") en vanaf iedere gewenste plek.

Web selfservice kan via een intranet mogelijk worden gemaakt voor medewerkers of via een extranet voor externe relaties zoals klanten, leden, business partners, etc.

Microsoft SharePoint biedt in combinatie met bijvoorbeeld Microsoft Dynamics (CRM of AX) verschillende mogelijkheden voor het implementeren van web selfservice voor zowel medewerkers als externe relaties.

Een eenvoudig voorbeeld is de mogelijkheid om zelf een deel van de persoonlijke informatie te wijzigen via een SharePoint site. Deze informatie wordt dan (eventueel na een fiatering door een verantwoordelijke afdeling) automatisch verwerkt in Microsoft Dynamics. Andere voorbeelden zijn:

  • Online aanmelden voor evenementen of abonnementen
  • Online doorgeven van bestellingen of aanvragen offertes
  • Online registreren van persoonlijk interesseprofiel

De koppeling tussen Microsoft SharePoint en Microsoft Dynamics kan hierbij realtime werken maar desgewenst ook via een zogenoemde offline oplossing. Bij de offline oplossing hoeft Microsoft Dynamics geen constante verbinding te hebben met het internet, waardoor de beveiligingsrisico's fors worden verminderd. Productif heeft ervaring met het implementeren van de verschillende type koppelingen en kan ook goed adviseren wat voor een specifieke klantsituatie de beste keuze is.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden om via SharePoint Web selfservice functionaliteit toe te voegen, neem dan contact met ons op.