Microsoft Online Services voor Verenigingen

Achtergrond

Een verenigingsorganisatie is opgebouwd uit een groot aantal samenwerkingsverbanden, waarin medewerkers van het verenigingsbureau en afgevaardigden van de aangesloten lidbedrijven participeren. De samenwerkingsverbanden worden vaak ondersteund door periodieke (fysieke) bijeenkomsten/vergaderingen. Alle overige communicatie vindt plaats via andere media, zoals telefoon, post en e-mail en op kleine schaal virtuele communities. Virtuele communities bieden digitale ondersteuning voor het uitwisselen van kennis en samenwerken op afstand. Hierdoor kan men efficiënter communiceren en hoeft men minder vaak fysiek bijeen te komen.

Productif heeft de afgelopen jaren succesvol dergelijke communities opgezet voor diverse commissies en stuurgroepen binnen grote brancheverenigingen zoals Bouwend Nederland en VEWIN. Hiervoor is gebruik gemaakt van Microsoft Sharepoint. Voor kleinere (branche)verenigingen is deze oplossing echter een te grote investering en veelal is niemand aanwezig die het applicatiebeheer kan uitvoeren.
Sinds kort is Sharepoint ook verkrijgbaar in een Online variant, waardoor geen grote investeringen nodig zijn, het beheer door Microsoft wordt uitgevoerd en een vaste prijs per gebruiker wordt berekend.
Productif levert nu op basis van haar eigen expertise en Microsoft Sharepoint Online een totaaloplossing voor het snel en betaalbaar inrichten van virtuele communities voor verenigingen, uitgaande van haar specifieke behoeften.

Doelstelling

Het doel van Microsoft Online Services voor Verenigingen is het slimmer en effectiever ondersteunen van samenwerkingsverbanden zoals besturen, commissies en vakgroepen. Doordat Microsoft Online Services als betrouwbare Microsoft service wordt aangeboden kan deze snel en zonder hoge investeringskosten worden geleverd. Hierdoor is het laagdrempelig en voor iedere vereniging interessant. Microsoft Online Services is vooral ook heel interessant voor kleinere verenigingen die de interne documenten eenvoudig willen delen, archiveren en vindbaar maken op een centrale veilige plek die vanaf elke werkplek te benaderen is!

Aanbieding

Microsoft Online Services wordt aan de verenigingen aangeboden als Virtual Community Basis; dit is gebaseerd op alleen Microsoft Office SharePoint Online en met name gericht op het uitwisselen en archiveren van informatie en documenten voor besturen, commissies en werkgroepen via community sites. Het wordt door Productif kant-en-klaar opgeleverd inclusief een functioneel basistemplate voor Microsoft Office SharePoint Online, handleiding / videotraining en helpdesk support. De vereniging kan dus direct aan de slag.

Voordelen

1. Plaats en tijd onafhankelijk kunnen werken vanuit bijvoorbeeld huis of de eigen werkplek.
2. Eenvoudig in gebruik (korte leercurve) en geen aparte ICT of beheerder voor nodig.
3. Betere beschikbaarheid van informatie voor de leden.
4. Sneller peilingen of enquêtes kunnen uitvoeren onder de leden.
5. Informatie uitwisseling via document bibliotheken, discussieborden en digitale aankondigingen.
6. Waarschuwingsmogelijkheid om op de hoogte te blijven van nieuwe informatie of wijzigingen binnen een bepaalde werkruimte.
7. Nieuwe gebruikers kunnen snel toegang krijgen tot de omgeving waarvoor ze geautoriseerd worden.

Contact

Bent u geïnteresseerd en wilt u weten of het daadwerkelijk ook voor u interessant is, neem dan gerust vrijblijvend contact op met Jacques Schouten (via mijn e-mail adres: jacques@productif.nl of via mijn mobiele nummer: 06-43823486).